Denk wil proef met intelligente horeca-opening

19-02-2021 Uit Redactie


SCHIEDAM - Denk Schiedam wil met proefopeningen iets doen om de situatie te verlichten waarin horeca-ondernemers in de stad verkeren.

In navolging van Utrecht zou in Schiedam moeten worden geëxperimenteerd met opening van restaurants. Door die onder toezicht van de GGD open te doen moet duidelijk worden onder welke voorwaarden horeca veilig open kan in Coronatijd.

Denk wil van het Schiedamse college weten of het bereid is zo'n proef in de stad te houden. "Deelt het college de mening dat er in Schiedam ook noodzaak is voor dergelijke initiatieven om ondernemers weer perspectief te bieden?", zo vraagt raadslid Gurcu Polat-Isiktas aan B&W. "Zo ja, hoe wilt het college daar invulling aan geven?"

"Het zijn voor iedereen sombere tijden en we zitten allemaal al een jaar opgescheept met de Coronacrisis", aldus Polat. "De Schiedamse ondernemers worden al vrij lang keihard getroffen door de lockdowns en alle opties om ondernemers meer lucht te geven zijn het proberen waard."

Zij wil weten of het college ook vindt dat de horeca die voldoet aan 'Corona gerelateerde maatregelen' open moet kunnen gaan en onder welke omstandigheden. "Is het college bereid om hierover in gesprek te gaan met ondernemers?"

Als Schiedamse horecaondernemers zo'n proef zien zitten, zou het college 'een intelligente heropening van de horeca' moeten overwegen, aldus Denk.Gerelateerd