De wereld volgens Laftmonk

19-10-2020 Uit Advertorial

SCHIEDAM - Aanstaande zaterdag bent u van harte welkom om tijdens onze inloopmiddag tussen twee en zeven onze nieuwe solo tentoonstelling CTR+S te bezoeken en de kunstenares Laftmonk te ontmoeten. De tentoonstelling met recente schilderijen, collages, textiele werken en een installatie, toont de wereld volgens Laftmonk (Frankrijk/US), beeldend kunstenaar, ontwerper en sociale kunstbeoefenaar.

Tijdens deze inloopmiddag kunt u via eenrichtingsverkeer op veilige afstand de tentoonstelling en onze vaste collectie bekijken onder het genot van een hapje en een drankje. Op basis van eerdere ervaring verwachten we met de huidige 450 m2 expositieruimte voldoende capaciteit beschikbaar te hebben om de inloop via badges goed te kunnen managen. De tentoonstelling loopt nog tot en met 6 december.

Over CTRL+S

In CTRL+S, over haar recente studie ID# naar sociale identiteiten, speelt Laftmonk met de verschillende technieken en stijlen die ze zich door de jaren heen heeft eigen gemaakt. Complexe geometrische textiele weeftechnieken versmelten met schilderkunst, fotografie en collage, resulterend in ingetogen surrealistische psychologische portretten met invloeden van onder meer Francis Bacon, maar ook meer kleurrijke abstracte afbeeldingen met street art invloeden al dan niet in combinatie met intrigerende textiele sculpturen en een installatie.

Ze bouwt met dit alles naadloos een synthese van de ideeën en concepten in haar oeuvre, die draaien om de nieuwe wereld die zich continu aan ons ontvouwd. Deze wereld is kwetsbaar en gedesintegreerd, voortdurend in transformatie, met een dringende behoefte aan een nieuwe balans, een veilige haven. Een wereld gezien door de ogen van mensen of insecten met vervreemde flarden van de werkelijkheid, verborgen in versluierde lagen. Laftmonk's wereld is bevolkt met ontheemden, verschuivende identiteiten, bedreigde exotische soorten. Allen worstelen om hun evenwicht te vinden, met elkaar en met een bedreigde omgeving. Maar het is ook een wereld van schoonheid in al zijn gelaagde fragiliteit, kostbaar en vol hoop om te redden en gered te worden.

Over Laftmonk

Laftmonk is geboren en getogen in Frankrijk van Algerijnse afkomst en opgeleid in Frankrijk en de VS, waar zij een groot deel van haar carrière doorbracht. Haar werk is internationaal tentoongesteld in gerenommeerde musea en galeries, waaronder het Museum of Art and Industry André-Diligent in Frankrijk; Cheongju Art Center, Korea; De Cordova Museum, Massachusettes; Santa Fe Art Institute, New Mexico; Blue Star Contemporary, Texas, The Old Mint, San Francisco CA en ST-ART Strasbourg. Haar werk is internationaal te vinden in privé collecties, onder meer in Los Angeles, Washington, New York, San Francisco, Londen en Parijs.

Meer over Open Art Exchange vindt u hier.

Gerelateerd