De Stokerij kan echt Heksen

16-12-2018 Uit Van onze theaterverslaggever

RECENSIE - Je neemt: een professioneel theatergezelschap, enthousiaste amateurs, talentvolle kinderen, een mooi theater èn een fantastisch boek van Roald Dahl. Dit mix je in een grote ketel en het resultaat mag er zijn: de kerstvoorstelling 'De Heksen' van De Stokerij.

Vanmiddag ging de voorstelling in première in het Theater aan de Schie. De Stokerij (met een glansrol voor Yorick Zwart als Opperheks) is erin geslaagd het boek van Roald Dahl te vertalen naar een toneelstuk voor de hele familie. Zowel kinderen als volwassenen hoeven zich geen moment te vervelen. Met spanning voor de kinderen, humor voor volwassenen (“Een bipolaire Dame Blanche als dessert”) en een verhaal dat het boek goed volgt. Wel (want het blijft een kerst-familievoorstelling) een gelukkiger einde dan in het boek. Maar dat zorgt er alleen maar voor dat iedereen blij de zaal verlaat.

De mix van professionele acteurs, amateurspelers en kinderen van 'De Jonge Stokerij' werkt prima. Regisseur Koen Wouterse heeft het tot een goed geheel gesmeed. Na 'Kleine Sofie en Lange Wapper' van vorig jaar dus opnieuw een grote familievoorstelling die het bezoeken waard is.Gerelateerd