De mooiste fietsroutes rondom Schiedam

09-06-2022 Uit Advertorial


SCHIEDAM - De omgeving van Schiedam is ideaal om te gaan fietsen. Er zijn genoeg fietstochten om uit te kiezen die langs allerlei landschappen en bezichtigingen opkomt. Rondom Schiedam vind je een paar prachtige routes die bijvoorbeeld langs de Euromast of de Spijkenisserbrug lopen. De mooiste routes bedragen soms wel zestig kilometer, dus zorg dat je een behoorlijke dosis conditie hebt en beschikt over een goede fiets. 

Een fietstocht van zestig kilometer: welke fiets neem je mee?
Als je het leuk vindt om tijdens je fietstocht allerlei kleine dorpjes te verkennen, dan is de route die door de Beneluxtunnel loopt zeker iets voor jou. Je start de route vanuit Schiedam-Centrum en vertrekt op weg naar Hellevoetsluis. Tijdens het fietsen van alles tegen, waaronder molens en een haven. Je moet echter flink wat uithoudingsvermogen hebben, want de route bedraagt zo’n zestig kilometer per uur. Gelukkig is de fietstocht af te leggen met een e-bike, wat een stuk minder energie kost. Als je nog op zoek bent naar een goede elektrische fiets is de beste elektrische fiets met middenmotor misschien wel wat je zoekt. Door de krachtige middenmotor kun je iedere fietsroute met gemak afleggen. 

Ontdek de natuur tijdens deze fietstocht naar Vlaardingen
Ben je minder van de dorpjes en ga je veel liever de natuur verkennen? Leg dan de fietsroute af die van Woudweg naar Vlaardingen loopt. Deze fietsroute is erg rustgevend: je rijdt over dijken en kan zelfs dieren spotten. Je zult weinig last hebben van auto’s en je kunt in je eigen tempo de route afleggen. Bovendien kent de route ook een aantal mooie uitkijkpunt waar je goede foto’s kunt maken. Onderweg vind je genoeg bankjes om even een pauze te nemen. Deze route bedraagt maar zestien kilometer en is daarom prima geschikt voor beginnelingen. 

Graag met de kinderen op stap? Dan is de fietsroute naar Vlaardingen de perfecte route. Het fietsen is niet al te zwaar, de route bestaat voornamelijk uit verharde weg. Tijdens het fietsen kunnen jullie koeien tegenkomen en behoorlijk dicht in de buurt komen. Dit maakt de route een perfecte manier om tot rust te komen in de natuur. Het kan overigens wel hard waaien, dus soms zal een extra duwtje wel nodig zijn. 

Fietsroutes voor beginnelingen
Ook als je niet zo van het sporten bent kunnen fietsroutes erg leuk zijn. Er zijn namelijk genoeg fietstochten te vinden waar je rustig kunt fietsen en waar weinig inspanning voor nodig is. Je kunt zo genieten van de gezonde buitenlucht zonder dat je je in het zweet moet werken. Wel lange en mooie fietstochten afleggen, maar geen zin om je uit te sloven? Dan is een e-bike dames een goede fiets voor jou. Deze e-bikes zijn ideaal voor de doorsnee fietsers. Ze helpen je iedere helling op en door iedere windvlaag heen. 

Een voorbeeld van een beginnersroute is de tocht die in Schiedam-Centrum begint en langs de Merwehaven loopt. Deze route is ongeveer tien kilometer lang, dus je zal er een klein uurtje over doen. Je fietst vlak langs het water en kan schepen zien aanleggen en vertrekken.Gerelateerd