De Kwakel in de vaart met nieuwe vrijwilligers

31-03-2018 Uit Redactie

Foto: Vincen van Hoven

VLAARDINGEN - Veerpont De Kwakel op de Foppenplas vaart weer, sinds vandaag.

De Kwakel is een veerpontje voor voetgangers en fietsen in het recreatiegebied van Midden-Delfland. In de zomer vormt het pontje een belangrijke schakel in het uitgebreide netwerk van fiets- en wandelroutes in de regio.

De pont wordt beheerd door Staatsbosbeheer en gerund door vrijwilligers. Zonder de inzet van deze vrijwilligers zou De Kwakel niet kunnen bestaan. Een groep van bijna dertig vrijwillige schippers vaart gedurende het seizoen telkens maximaal twaalf personen met of zonder fiets over. Op de oproep voor nieuwe schippers afgelopen najaar kwamen een hoop reacties binnen. De groep vrijwilligers is nu weer aangevuld met nieuwe enthousiaste schippers en is na de winterperiode weer klaar voor een nieuw vaarseizoen.

Het pontje vaart 170 dagen per jaar op en neer van de polder- en natuurgebieden van Midden-Delfland naar de bosrijke Broekpolder in Vlaardingen, met een tussenstop bij eetcafé Het Jachthuis. Van mei tot en met september vaart De Kwakel elke dag van elf tot tien voor zes, in april en oktober alleen in de weekenden.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »Altijd Up-to-date