De keus van Isa en Lisa: alleen vandaag nog

16-06-2019 Uit Redactie


SCHIEDAM - Wie de keus van Isa en Lisa nog wil zien, moet vanmiddag naar het Stedelijk Museum Schiedam. Vandaag voor het laatste: Post/Delete, het perfecte plaatje. Een aanrader!

Isa de Looff en Lisa Wieriks benaderde vorig jaar het museum met de vraag of ze een tentoonstelling mochten maken. Op school ging het met een werkstuk over het zelfbeeld van jongeren en hoe dat wordt getoond op sociale media, sterker noog: hoe sociale media daarop van invloed zijn. Jongeren laten op Instagram en Facebook vooral een perfect plaatje van zichzelf zien.

In de expositie laten Isa en Lisa zijn hoe dat in hun (beleveings)wereld werkt en wat ze daar van vinden. Bij het werk van Andrei Roiter (hieronder) met een peinzende man op een wereldbol stellen ze: "We zien hier een link met sociale media. Daar is dat ook zo: je bent alleen bezig met je eigen dingen, je eigen foto’s, imperfecties, en likes, en je zit als het ware in je eigen bubbel."

Post/Delete is de eerste tentoonstelling van het project Mijn Schiedam, waarbij het museum samenwerkt met Schiedammers die zelf het initiatief nemen.

Bekijk de foto's


Gerelateerd