Categorieën

Service

Dam'Art - een keer wat anders!

Dam'Art - een keer wat anders!
Winkelen

Dam'Art - een keer wat anders!

  • ROMY'S RUMOER
  • 26-06-2016
  • Winkelen
Dam'Art - een keer wat anders!
ROMY'S RUMOER - Gisterenmiddag was het groot feest op de Dam. Dat gebeurde onder de naam Dam'Art, met als ondertoon: het is een keer wat anders!

Ik raakte aan de praat met Phons Ockerse, als centrummanager betrokken bij de organisatie. Dat deed hij samen met ondernemers en bewoners van de Dam. Het is nu de derde keer dat Dam'Art wordt georganiseerd, leerde ik. Dit jaar samen met de stichting Mooi Werk en in het teken staand van 'het wak', de week van amateurkunst. De Dam leent zich uitstekend voor een evenement als dit; er stonden veel kramen met daarachter vooral mensen die zelf kunstwerken maakten en deze nu wilden verkopen. De Dam is een gezellige straat. Voeg er een paar mooie zonnestralen, wat gezellige mensen en wat moois om te zien aan toe, en je hebt een evenement.

Het is de bedoeling Dam'Art jaarlijks te houden – en waarom niet ook volgende keren samen met amateurkunstenaars?

De artiesten Richard Beukelaar en Mike Vos speelden dat het een lieve lust was – en het publiek had er veel zin in. Er werd gedanst en mensen gingen hier en daar helemaal uit hun dak! Het feest werd muzikaal afgesloten bij Wijning.