Concert met barokmuziek én vogelgeluiden

15-07-2020 Uit Redactie

Foto door Anne Meyer

SCHIEDAM - Het Apollo Ensemble treedt aanstaande zaterdag op in de Westvest90-kerk in Schiedam. Het geeft een concert met barokmuziek én vogelgeluiden.

Dit gezelschap zou nu op tournee zijn in Brazilië, maar dat kan vanwege de Coronacrisis niet doorgaan. Het ensemble is daarom vanaf 1 juni begonnen met een serie 'zwaluwconcerten', concerten in kleine bezetting. In Schiedam kun je luisteren naar een programma met barokmuziek en vogelgeluiden.

"Veel componisten hebben zich laten inspireren door natuur en in het bijzonder door vogels. Die fascinatie voor de natuur komt tot leven in dit programma rond vogel- en dierengeluiden: De koekoek, de nachtegaal, de merel en zelfs de kip…je hoort ze allemaal", zegt Thomas Oltheten (geheel rechts op de foto).

Het programma wordt toegelicht met live-vogelgeluiden, door hoboïste Allison Smith. Er worden werken gespeeld van o.a. Telemann, Couperin, Poglietti en Zelenka. De leden van het Apollo Ensemble zijn David Rabinovich – viool, Allison Smith – hobo, blokfluit en vogelzang, Thomas Oltheten – fagot en Marion Boshuizen – klavecimbel.

Vanwege de Coronamaatregelen is het verplicht om vooraf een kaartje te kopen. 
Het concert begint zaterdag 18 juli 2020 om 15:00 uur en kaarten kosten € 20,-
Reserveren via www.apollo-ensemble.nlGerelateerd