Centrum in de ban van films met een lach en een traan

31-10-2016 Uit Redactie

SCHIEDAM - Elf plekken, huizen, kerken of zalen in het stadscentrum bieden over drie weken plaats aan het Suikerzoet-filmfestival.

De organisatie, als vanouds onder regie van Edwin Spek, noemt zelf enkele te verwachten 'hoogtepunten': de opening in de Havenkerk met de film ‘Florence Foster Jenkins’, met Meryl Streep in de hoofdrol; de uitreiking van de Zilveren Traan voor beste korte film; live-muziek van singer-songwriters; talkshows met acteurs en filmregisseurs in Wenneker Cinema en de afterparty in de Havenkerk.
 
Het festival vindt voor de twaalfde keer plaats, gratis toegankelijk, van 17 tot en met 20 november. Met  nieuwe en oude films, 'met een link naar suikerzoet' - 'maar er is natuurlijk veel meer'.
 
Het aanbod gevarieerd van romantisch, feel-good tot drama, korte en lange films. Tijdens ruim 130 voorstellingen worden 134 films uit alle hoeken van de wereld vertoond. Op zaterdagavond wordt het festival afgesloten met een afterparty in de Havenkerk.

In samenwerking met De Kleine Ambassade is er een speciale kinderroute, die op vrijdag feestelijk wordt geopend in de Havenkerk met de film De Grote Vriendelijke Reus. Ook zijn er workshops hoe je een film kunt maken.Gerelateerd