Café Baumann sluit

31-07-2018 Uit Redactie

Foto: café Baumann


SCHIEDAM - Een Schiedams monument bestaat niet meer. John, Ria en Michael Baumann maken vandaag bekend hun zaak - eetcafé Baumann op de Rotterdamsedijk - per heden te hebben gesloten.

"Tot onze spijt moeten we helaas mededelen dat door ziekte van John en Ria en wegvallen van onze super tweede kok Denise, rechterhand van Rid en langdurig ziek zijn van onze Leon, en constant tekort aan personeel, wij besloten met pijn in ons hart per direct ons bedrijf te sluiten", zo laten de uitbaters van het eetcafé via Facebook weten. De afgelopen tijd was Baumann met regelmaat gesloten omdat er onvoldoende personeel op de been gebracht kon worden.

"We bedanken ook ons andere personeel, dat tot het laatst heeft geprobeerd de zaak draaiend te houden." Café Baumann heeft 31 jaar bestaan en de familie achter de horecagelegenheid kijkt er dankbaar op terug.

Tientallen Schiedammers en anderen wensen de familie beterschap voor de zieken en spreken hun dankbaarheid uit voor vele jaren vakmanschap en plezier in het café op nummer 259a. Zoals Sabrina Steer-Goossen die stelt: "Wat ontzettend jammer, altijd met veel plezier bij jullie gegeten en genoten! Altijd een super gezellige huiselijke sfeer en iedereen even aardig! Heel veel sterkte met het nemen van dit besluit! En heel veel sterkte in de toekomst!"

Café Baumann stond al langer te koop en te huur. "Dit café is een begrip in de wijde omgeving van Schiedam en Rotterdam. Het heeft de sfeer van weleer, gezelligheid, lekker eten, potje biljarten of darten het kan er allemaal daarnaast worden er regelmatig een thema avonden georganiseerd", aldus de verkoopmakelaar, die aangeeft dat in het restaurantgedeelte ruimte is voor ongeveer honderd gasten en dat het café een biljartteam en acht dartteams kent. In het souterrain van het pand zijn de dartbanen ingericht.Gerelateerd