Buiten Beeld Fietssafari in Schiedam Oost

02-07-2019 Uit Redactie

Een eerder gehouden Fietssafari door Schiedam West

SCHIEDAM - Op zaterdag 13 juli is er een Buiten Beeld Fietssafari door Schiedam Oost. Je ontdekt kunst en architectuur in deze wijk.  

Ditmaal begint de Fietssafari met een lunchlezing in de winkel van Mooi Werk aan de Hoogstraat. Landschapsarchitect Jacqueline Verhees en architectuurhistoricus Marcel Teunissen vertellen de deelnemers over de opmerkelijke stedenbouwkundige geschiedenis en architectuur van de Schiedamse wijk Oost. Vervolgens stappen de deelnemers op de fiets om, onder leiding van de gidsen, de wijk van dichtbij te leren kennen.

Mooi Werk organiseert voor het project Buiten Beeld jaarlijks meerdere kunstfietsroutes door diverse Schiedamse wijken. Tijdens deze Fietssafari’s neemt een gids de deelnemers mee langs bekende, verborgen en nieuwe buitenkunst in de Schiedamse wijken. Aanmelden kan via post@stichtingmooiwerk.nl, onder vermelding van je naam en telefoonnummer, of bel naar 010-2734780.

Kosten voor deze speciale editie bedragen € 6,- (inclusief lunch, lezing en tour). De tocht start om 12:30 uur bij Mooi Werk aan Hoogstraat 97 Schiedam en duurt tot circa 16:30 uur.