Categorieën

Service

Bouw je eigen droomhuis in Lego of Duplo

Bouw je eigen droomhuis in Lego of Duplo
Uit

Bouw je eigen droomhuis in Lego of Duplo

  • Redactie
  • 13-07-2020
  • Uit
Bouw je eigen droomhuis in Lego of Duplo

Foto: de Korenbeurs nagebouwd in Lego (foto door Louise Melchers)

SCHIEDAM - Kinderen kunnen deze zomervakantie thuis met hun eigen Lego- of Duplo-stenen meedoen aan een bouwwedstrijd. Het is in deze wedstrijd de bedoeling dat kinderen hun 'droom(vakantie)huis' bouwen. De Bibliotheek Schiedam organiseert deze 'Lego-Challenge'. 

"Heb je de bouw van de Korenbeurs in Lego-stenen een beetje gevolgd? We hebben 35.000 stenen gebruikt! Leuk, hè, iets bouwen met je eigen handen? De Bibliotheek Schiedam denkt dat er nog wel meer jonge bouwmeesters zijn in Schiedam, dus we hebben een challenge voor je bedacht. Bouw je eigen droom(vakantie)huis in Lego. Je kunt er de hele zomervakantie over doen", zo schrijft de bibliotheek in de aankondiging van de bouwwedstrijd. "Bedenk een plek waar jij je vakantie wil doorbrengen. Wordt het een boomhut, kasteel, ruimteschip of een strandcabin? Pak je Lego of Duplo erbij en ga aan de slag! Ben je tevreden met wat je gebouwd hebt, maak foto’s en stuur deze op naar [email protected]."

Dit zijn de spelregels:
• Het bouwwerk moet voldoen aan een van de volgende afmetingen: 32 cm breed x 32 diep x 49 cm hoog of 64 cm breed x 32 diep x 49 cm hoog en moet gemaakt zijn van Lego- of Duplo-stenen
• Voor kinderen in de basisschoolleeftijd
• Meedoen tussen 18 juli en 30 augustus 2020
• Maak foto’s van alle zijdes van het bouwwerk, plus een overzichtsfoto en een detailfoto; bij de meeste bouwwerken zijn dat zes foto’s in het totaal dus. Zes is dan ook meteen het maximaal aantal foto's dat ingezonden mag worden. Foto’s van alle inzendingen worden getoond op de website van de bibliotheek
• Vermeld in de aanmelding je naam, leeftijd, telefoonnummer en e-mailadres

Een jury, onder leiding van degenen die dit voorjaar de Korenbeurs van Schiedam in Lego hebben nagebouwd, zal zeven bouwwerken uitkiezen. Deze worden in de vitrines op de eerste verdieping van de Korenbeurs tentoongesteld. Kinderen kunnen dan begin september hun stem uitbrengen op hun favoriet. Op zondag 13 september 2020 zal de prijsuitreiking plaatsvinden in de bibliotheek in de Korenbeurs.