Bieb blijft open voor uitleen en studeren, met beperkingen

16-10-2020 Uit Redactie


SCHIEDAM - Alle vestigingen van de Bibliotheek Schiedam blijven ook na het ingaan van dinsdag aangekondigde Coronamaatregelen open om boeken te kunnen lenen en inleveren, te studeren, computeren en printen.

"In navolging van de richtlijnen van het kabinet zijn alle publieksevenementen voorlopig geannuleerd.", aldus de bilbiotheek. Cursussen (op afspraak, maximaal met vier personen) en het Digitaal Spreekuur (alleen op afspraak) gaan wel door.

In alle vestigingen is het gebruik van een mondkapje verplicht. De horeca is gesloten. Ouderen en kwetsbaren wordt geadviseerd om de bibliotheek tijdens de daluren te bezoeken. Een medewerker van het Schiedamse beveiligingsbedrijf Shelter Security verwelkomt de bezoekers van de Korenbeurs. 

Verder vraagt de bibliotheek bezoekers zich te houden aan alle algemeen gelden hygiëne- en gezondheidsmaatregelen. De bibliotheekruimte in de Hof in Zuid ontvangt maar één bezoeker tegelijkertijd; de leestafel er niet in gebruik is. 

De bibliotheek-locatie in De Nieuwe Harg blijft als enige voorziening in het ontmoetingscentrum beschikbaar. Wel worden de tijden aangepast waarop bezoekers er terecht kunnen, tot woensdag van tien tot half een en donderdag op dezelfde momenten. Die tijden gaan aanstaande maandag in.

De daluren voor ouderen en kwetsbaren in de Korenbeurs zijn op maandag van tien tot twaalf, op dinsdag van tien tot elf, op donderdag van tien tot elf en van zes tot acht in de avondGerelateerd