Bezoek filmhuis in de lift

21-05-2017 Uit Redactie

SCHIEDAM - Het aantal bezoekers aan Wenneker Cinema is in 2016 opnieuw gestegen.

Ruim zeventienduizend bezoekers wisten de weg naar de bioscoop in het Wennekerpand te vinden. Het is voor het Schiedamse filmhuis voor het zesde jaar op rij dat het aantal bezoekers is gestegen. Dit ondanks 'de opkomst van zenders als Netflix en de komst van een nieuw filmhuis in Rotterdam', aldus Wenneker Cinema in een bericht.

Ook het aantal donateurs steeg (een plus van drie procent) en komt uit op ruim veertienhonderd. Voorzitter Menno Siljee verwacht dat de stijgende lijn zich ook in 2017 zal voortzetten. “We merken dat ons filmhuis nog steeds nieuwe bezoekers trekt. Ook de samenwerking met de andere cultuurinstellingen werpt zijn vruchten af”, aldus Siljee.

Gerard Sparla, directeur van Wenneker Cinema, is verheugd over het succes. “Met dank aan onze vrijwilligers en het trouwe publiek, hebben we dit jaar ruim vierhonderd voorstellingen gedraaid. Van onze bezoekers weten we dat vooral de goede sfeer en het gevarieerde aanbod hen aantrekt.”

Dit jaar wordt spannend voor Wenneker Cinema, nu in september het grote bioscoopcomplex op Schieveste geopend zal worden.Gerelateerd