Categorieën

Service

Benefiet voor Magdeleen Bierling

Benefiet voor Magdeleen Bierling
Uit

Benefiet voor Magdeleen Bierling

  • ROMY'S RUMOER
  • 15-03-2017
  • Uit
Benefiet voor Magdeleen Bierling
ROMY'S RUMOER – Een bijzonder benefietdiner vrijdagavond bij De Buurtvrouw. Samen met nog 41 anderen was ik van de partij om Magdeleen Bierling te steunen.

Magdeleen vertrekt zaterdag voor een week naar het Griekse eiland Lesbos. Zij gaat daar eten uitdelen aan mensen die in het vluchtelingenkamp Karatepe wonen. Ze doet dit met 'Team Rotterdam deelt bananen'. In dat team behalve Magdeleen ook Mendy Vis, Rik Bierling, Tine Verhoeven en Anna Hartmans-Tak. Ze stelden zich ten doel zevenduizend euro in te zamelen om eten te kunnen delen.

Het benefietdiner – 'Buurtvrouw & Bananen' – was heerlijk: we aten pompoensoep, een buffet van salade, brood en groentetaart en als nagerecht bananenbrood met ijs.

Miranda Pol, de 'buurtvrouw', vertelde hoe zij tot haar initiatief is gekomen. Het pand in de Van Beverenstraat waarin we aan de dis zaten, is van 1937. Van oorsprong is het een kleuterschool. Maar voor de buurtvrouw er in trok, stond het vijf jaar leeg en was het flink verpauperd.

Pol: “Veel oude buurtbewoners komen nu binnen en zeggen: 'o ik heb hier op school gezeten'. Dit pand zetten wij in als middel om mensen met een beperking te laten leren.”

Tijdens het diner waren er toffe optredens van Maria Josephine – op gitaar – en het trio Lulu Swing. Er waren gedichten van Constatino Sjapabis, voorgelezen met veel passie door Rob, erg mooi. En ook Magdeleen en haar zus Marije lieten van zich horen, begeleid door accordeoniste Suzette Ronteltap.

Het was een geweldige avond; aan het eind er van was al elfhonderd euro opgehaald. Maar dat is nog lang niet genoeg en mensen kunnen nog storten.

Ps. Afgelopen maandag naderde het ingezamelde bedrag de zesduizend euro.