Bekendmaking Schiedamse Familierecept 2019 op 3 maart

23-02-2019 Uit Advertentie

Proeverij van Familierecepten; foto’s: Louise Melchers


SCHIEDAM - Rondleidingen, workshops, kunstenaars aan het woord en de uitslag van het Schiedamse Familierecept 2019 zijn de ingrediënten van een middag vol activiteiten in het Stedelijk Museum Schiedam op zondag 3 maart. Dat is de laatste dag van de tentoonstellingen Familie en Ma. Daarom zijn er tal van extra activiteiten rondom deze tentoonstellingen georganiseerd om ze feestelijk af te sluiten.

Familierecepten

Wie is de winnaar van hét Schiedamse Familierecept 2019? Wij vroegen Schiedammers hun typische familierecepten en achterliggende verhalen met ons te delen. Tijdens een drukbezochte proefmiddag in februari kon iedereen proeven, luisteren en stemmen. Op 3 maart maken we bekend wie de meeste stemmen heeft vergaard en kan dit recept worden geproefd. Tegelijkertijd presenteren we de Schiedamse Familiereceptenkalender van 2019 met alle recepten én verhalen.

Beelden van moeders en Schiedamse kappers

Bezoekers vertelden tijdens een spreekuur het verhaal van hun moeder aan kunstenaar Efrat Zehavi, die de verhalen vervolgens vertaalde in mythische moederbeelden. In een vraaggesprek met museumdirecteur Deirdre Carasso blikt Efrat Zehavi terug op haar project mOTHERS.

Ook de kappers van Coupe de Schiedam gingen tijdens een knipbeurt in gesprek met de bezoekers. Iedere zondag ruilden zij hun diensten tegen een familieverhaal. In de kapsalon op zaal kijken zij terug op het project. Nieuwsgierigen kunnen meeluisteren met dit gesprek.

Laatste rondleiding door Margi Geerlinks

Fotografe Margi Geerlinks fotografeerde de dementerende moeder van Hugo Borst in de laatste kwetsbare jaren van haar leven. Margi neemt u deze nog dag nog twee keer mee door de tentoonstelling Ma en vertelt de even zo kwetsbare verhalen achter haar foto’s.

Wat gebeurt er als je langer naar een kunstwerk kijkt? In de Slow Art rondleidingen wordt u meegenomen naar de tentoonstelling Familie om samen met een museumdocent langer stil te staan bij de objecten.

Kinderworkshop in ‘t Atelier

De kinderworkshop staat geheel in het teken van de nieuwe tentoonstelling Manzoni in Holland. In ’t Atelier gaan we een aantal proefjes doen met ‘wit’. We werken met verschillende verrassende materialen en ontdekken zo hoe Piero Manzoni zijn kunstwerken maakte.

Praktisch

Activiteiten in de kapel zijn gratis toegankelijk. Activiteiten op zaal zijn gratis bij aankoop van een entreekaartje.

13.00 – 14.00 Rondleiding Ma

14.00 – 15.00 Kinderworkshop in Atelier. Vooraf aanmelden via winkel@stedelijkmuseumschiedam.nl

14.00 – 14.30 Slow Art rondleiding

14.30 – 15.00 Slow Art rondleiding

14.00 – 15.00 Coupe de Schiedam op zaal

15.00 – 15.30 Interview Efrat Zehavi in de kapel

15.30 – 16.00 Bekendmaking familierecept in de kapel

16.00 – 17.00 Rondleiding MaGerelateerd