Bankgiroloterijspelers gratis naar Stedelijk Museum

29-07-2019 Uit Advertentie

Te zien op de tentoonstelling Meesterlijke vrouwen: Charley Toorop, Zelfportret met drie kinderen, 1929. Collectie Groninger Museum; foto Pictoright Amsterdam


SCHIEDAM - Mensen die meespelen in de Bankgiroloterij kunnen vanaf nu gratis naar het Stedelijk Museum Schiedam. Het museum is een van zeventig topmusea in Nederland waar mensen met een VIP-kaart gratis toegang hebben. De kaart geldt voor alle tentoonstellingen, ook voor Rothko & ik en Meesterlijke vrouwen. Eerder dit jaar won het Stedelijk Museum Schiedam de Museumprijs 2019 van de BankGiro Loterij, de grootste culturele publieksprijs van Nederland.

Honderd procent vrouw

De kunst op de tentoonstelling Meesterlijke vrouwen die tot en met 8 september is te zien, komt voor honderd procent uit de koker van een vrouw. Dat is veel. Slechts dertien procent van de kunst in Nederlandse musea is gemaakt door vrouwen, blijkt uit onderzoek eerder dit jaar. De presentatie viert dat vrouwen precies honderd jaar geleden stemrecht kregen.

CoBrA en meer

Tot het einde van het jaar is ook het werk te zien van Erik Mattijssen en Bob Lens, en zijn er tentoonstellingen over de Hoogstraat, de straat waaraan het museum is gevestigd. Ook hangt er werk van CoBrA-kunstenaars en jongere Nederlandse kunstenaars onder wie Jan Schoonhoven en Zoro Feigl.


Gerelateerd