Balletschool neemt afscheid van veel herinneringen

17-09-2016 Uit Redactie

SCHIEDAM – Ballet- en Dansstudio Schiedam heeft afscheid genomen van veel herinneringen. Met tientallen leerlingen en andere meelevenden werd een laatste keer gedanst, en na de emotionele woorden van Rowana Wolff-Koffijberg ging de voordeur van de Kethelse vestiging van de balletschool 'voor de laatste keer in het slot'.

Oprichtster en directeur Wolff was elf jaar lang zo ongeveer dagelijks in het pand aan de Cornelis Houtmanstraat aanwezig. Het was na haar start in gehuurde zalen, het eerst 'eigen' onderkomen van haar balletschool, ook waren het gehuurde zalen. Eerst, vanaf 1 september 2006 een kleinere zaal boven, daarna een jaar later een grotere beneden. Steevast was dat bikkelen voor Wolff en haar familie, want verbouwen doe je zelf. Resultaat: trots, op het eigen complex, met zalen, kleedkamers en kantine. 'Uiteraard in de kleur roze.'

'Het was ons tweede huis', aldus Wolff. 'Zo voelde het ook voor de kinderen die in het kantoor hun huiswerk hebben gemaakt en in de magnetron hun eten hebben opgewarmd.' Met moeder Wil als spil, in de huiskamer/kantine. Een rol die zij op het nieuwe complex van de ballet- en dansschool op het A4-sportpark, gewoon voortzet.

'Een stukje verderop staat een geweldige nieuwe balletschool op jullie te wachten', stelde Wolff. 'Alle lieve mensen, docenten en kantinedames verhuizen mee.' Op het sportdak krijgt de balletschool drie zalen beschikbaar; ook het huidige pand aan de Lissabonweg in Vlaardingen gaat over naar het sportdak.

'We gaan hier weer mooie momenten beleven en leerlingen op zien groeien', aldus Rowane Wolff in haar speech. 'Niet alleen een pand maakt een mooie balletschool, maar vooral de mensen die hier elke dag gaan komen en hun passie doorgeven aan de leerlingen.'

Aanstaande vrijdag en zaterdag wordt er aan de Houtmanstraat nog gedanst. Vrijdag al krijgt Wolff volgens planning de sleutel van haar nieuwe onderkomen op sportpark Willem-Alexander en vanaf maandag wordt daar dan gedanst. Door veertienhonderd leerlingen, waarvan ongeveer de helft volwassenen. De naam van de school zal dan ook veranderen in Ballet- en Dansstudio Schiedam Vlaardingen. Nu ja, door velen van de veertienhonderd, omdat een deel ook het Wennekerpand als vaste uitvalsbasis blijft houden.

Als dank-je-wel voor haar persoonlijke inzet al die jaren kreeg Wolff van de medewerkers van de balletschool een bijzondere poster – voor in het nieuwe pand: een aankondiging van de dansvoorstelling Revelations door het gezelschap Alvin Ailey, de eerste voorstelling die de kleine Rowana Wolff ooit zag – als zesjarige in Carré.

Bekijk de foto'sGerelateerd