Acht procent meer bezoekers in Stedelijk Museum

27-12-2018 Uit Redactie

Een groot aantal Schiedamse organisaties maakten als onderdeel van de tentoonstelling Vaandels & Verhalen een vaandel; ze deden mee aan een vaandelparade door de stad die eindigde op het plein van het Stedelijk Museum Schiedam; foto: SMS/Kim van Dee


SCHIEDAM - Het bezoek aan het Stedelijk Museum Schiedam zit in de lift. Met het jaar bijna op 'afgelopen', staat de teller op ongeveer 53.000 mensen, acht procent meer dan in 2017.

Het stedelijk museum organiseerde in 2018 twintig tentoonstellingen en een veelvoud daarvan aan bijeenkomsten en evenementen. Momenteel sluit het museum het jaar af in stijl,  met unieke, handgemaakte kerststallen en het Kerstival, met allerlei dingen te doen rond het thema Kerst.

Bijzonder te spreken is directeur Deirdre Carasso met name op het groeiend aantal samenwerkingen met allerlei instanties, groepen en personen in de stad en daarbuiten. Nieuw is 'Mijn Schiedam', waarbij het museum samen met mensen uit de stad werkt aan projecten van, door en voor de gemeenschap. Tegelijkertijd is Mijn Schiedam onderdeel van een vernieuwend internationaal samenwerkingsverband. Een ander voorbeeld van de samenwerkingsverbanden zijn de educatieprojecten, waarmee jonge mensen worden bereikt die voorheen niets meekregen van het museum.

In 2019 opent de tentoonstelling Manzoni in Holland, het eerste grote overzicht in Nederland van deze belangrijke vernieuwer uit de twintigste eeuw. Vanaf half maart hangt één van de belangrijkste werken van Mark Rothko in het museum. Bijzonderwordt dat deze publiekstrekker van museum Boijmans van Beuningen helemaal alleen te bezoeken zal zijn. : 


Gerelateerd