'Action painter' gaat schilderen in het Schreiershuisje

27-07-2021 Uit Redactie

Het kleurrijke werk van Naamlooozz; foto Schreiershuisje


SCHIEDAM - Actie in het Schreiershuisje op het Hoofdplein: een zogenoemde 'action painter' komt erin schilderen vanaf 30 juli.

De Rotterdamse ‘action painter’ Naamlooozz - Kenneth Letsoin - gaat de komende drie maanden in het huisje schilderen. Kenmerkend aan zijn kleurrijke werk is dat het nooit af is, maar altijd een voorzet oplevert waaraan hij later weer verder werkt. Dit ‘veranderlijke’ sluit aan op de omgeving rondom het Schreiershuisje die ook altijd in beweging is. Naamlooozz wil de dynamiek vangen in zijn met collagetechnieken gecombineerde schilderingen.

Naamlooozz maakt muurschilderingen en afvalinstallaties buiten op straat, maar hij maakt ook werk in zijn atelier. Het publiek kan zijn werk kennen van zijn beschildering van Theater Rotterdam afgelopen jaar, maar ook van zijn kleurrijke beestjes en vogeltjes her en der verspreid door Rotterdam.

Sjef van Duin en Esther Zitman, beiden beeldend kunstenaars, zetten zich sinds 2012 in om culturele activiteiten te ontwikkelen rond het Schreiershuisje in Schiedam-Zuid. Kunstenaars realiseren tijdelijke kunstwerken in dit voormalige wachthuisje aan de Nieuwe Maas. Het Schreiershuisje is een belangrijk monumentaal gebouwtje binnen het cultureel erfgoed van Schiedam en specifiek in de wijk Zuid.Gerelateerd