Zuur puntverlies voor Nexus

27-10-2019 Sport Redactie


KORFBAL -  Nexus moest in de laatste veldwedstrijd van de eerste competitiehelft de punten gisteren delen.

In Gouda tegen Gemini blies de wind hard over het veld. Het werd een wedstrijd waarin Nexus het verschil in kansen niet in de score tot uitdrukking wist te brengen en waarbij de remise steeds als meest waarschijnlijk uitslag boven de wedstrijd hing.

Nexus begon de wedstrijd niet scherp waardoor de teams de gehele eerste helft gelijk op liepen, maar met Nexus voortdurend in de achtervolging. De ruststand werd dan ook door Nexus bepaald: 7-7.

Na de rust moest Nexus er een schepje bovenop doen om het verschil te kunnen maken. De praktijk bleek echter weerbarstiger voor de Schiedamse korfballers. Nexus had veel kansen, maar slaagde er niet in om meerdere malen achter elkaar te scoren en op voorsprong te komen. Er werden tactische wissels gebracht, maar de doelpuntenmachine bleef haperen.

De scheidsrechter blies af bij 12-12, waarmee Nexus zichzelf een slechte dienst bewees. Concurrent ADO was spekkoper, door zelf te winnen - met het kleinst mogelijke verschil - van Conventus en omdat OZC zich verslikte in NIO. Die uitslagen maken ADO tot herfstkampioen. 

De komende week heeft Nexus rust, daarna zal de voorbereiding voor de zaalcompetitie van start gaan. De eerste wedstrijd in de zaal wordt op 23 november gespeeld in Rotterdam tegen OZC.

 Gerelateerd