Zirkzee verlaat mogelijk Bayern

13-12-2020 Sport Redactie

Foto: archief


VOETBAL - Joshua Zirkzee, de Schiedamse spits van Bayern München gaat de club verlaten. Kandidaten zijn naar verluidt Club Brugge en FC Köln.

De negentienjarige voetballer maakte een flitsende entree in de Bundeslinga, maar komt de afgelopen tijd amper aan spelen toe. Voor zijn verdere ontwikkeling is het goed dat hij daarom bij een andere club gaat spelen. Bayern München zou wel oren hebben naar verhuur.

De Schiedammer ging op zijn zestiende al van Feyenoord naar München. Praktisch een jaar geleden maakte hij zijn debuut in de competitie met een wedstrijd tegen Freiburg. Na welgeteld 59 seconden speeltijd wist hij de bal in het doel te krijgen. Dat gebeurde in de 92ste minuut van de wedstrijd en betekende direct de overwinning voor zijn club. Hoezo jongensdroom?! De bekende Dutise krant Bild kopt vandaag: "Zick-Zack-Zirkzee". En: "Bundesliga-debuut, eerste balcontact, doelpunt!".

Dit seizoen speelde Zirkzee niet meer dan tien procent van de wedstrijdtijd mee en bleef dus veelal op de bank. In de Champions League mocht hij vier minuten opdraven tegen Atlético Madrid. Zirkzee heeft een contract bij Bayern tot midden 2023.

Bij de jeugd van Feyenoord was hij ploegmaat van Noa Lang, die bij Ajax weinig speelde en bij Club Brugge wel aan de bak komt. Op het Instagrampost van Lang over de uitschakeling in de Champions League reageerde Zirkzee meerdere keren. “Kap, kap, anders kan je in de winter in München blijven”, merkte Lang daarop. Dat bracht het balletje aan het rollen: enkele fans van Club Brugge polsten meteen bij Zirkzee of hij naar de club komt. Daarna bleef het stil van de kant van Zirkzee.Gerelateerd