Categorieën

Service

Zeeman vangt meeste witvissen

Zeeman vangt meeste witvissen
Sport

Zeeman vangt meeste witvissen

  • Redactie
  • 18-06-2015
  • Sport
Zeeman vangt meeste witvissen
VISSEN - Koos Zeeman heeft vanavond de jeugdviswedstrijd gewonnen in de Poldervaart. Hengelsport Vereniging Schiedam & Omstreken organiseerde dit jeugdkampioenschap witvissen.

Aan de wedstrijd namen tien jeugdige vissers deel. Het gaat om het grootste aantal gevangen vissen. De tienjarige Koos ving dertien vissen en kroonde zich daarmee tot kampioen. Ook tijdens de op 27 mei gehouden wedstrijd, waaraan negen jeugdvissers deelnamen, was Koos de beste. "Ik denk dat ik twee keer achterelkaar heb gewonnen, doordat ik goed heb geoefend in de sloot achter ons huis. Zelfs een snoek heb ik in de sloot gevangen", zo verklaarde de jeugdige Koos zijn succes.

Jeugdige vissers (tot en met dertien jaar) die de strijd met Koos en de andere deelnemers willen aangaan, kunnen dat op 1 juli en op 26 augustus doen. Plaats van handeling: Poldervaart, ter hoogte van de Poldervaartschool. Deelname is gratis. Je kunt een hengel lenen van de organiserende vereniging, die bovendien voor aas zorgt. Hengelsport Vereniging Schiedam & Omstreken telt ongeveer veertienhonderd leden, aldus de secretaris van de vereniging, Leen Harpe.