Categorieën

Service

Wouter Gudde naar FC Groningen

Wouter Gudde naar FC Groningen
Sport

Wouter Gudde naar FC Groningen

  • Redactie
  • 07-02-2019
  • Sport
Wouter Gudde naar FC Groningen

Foto: Excelsior


GRONINGEN -  Schiedammer Wouter Gudde wordt met ingang van het komende seizoen de nieuwe algemeen-directeur van FC Groningen.

De 34-jarige Gudde volgt Hans Nijland op, die na 23 jaar stopt. Gudde is nu nog commercieel directeur bij Excelsior, waar hij in 2012 begon. Daar voor voetbalde hij bij Excelsior, RKC Waalwijk en Sparta. Wouter Gudde is de zoon van Eric Gudde, directeur Betaald Voetbal bij de KNVB.

Gudde vertrekt per 4 april als commercieel directeur bij Excelsior. "Ik heb mijn ambities nooit onder stoelen of banken gestoken, maar ben in mijn keuzes altijd wel kieskeurig geweest’’, licht Wouter Gudde zijn keuze voor FC Groningen toe op de website van de Rotterdamse club. "Natuurlijk is het moeilijk om Excelsior te verlaten, zeker gezien de ambities van de club om middels de stadionontwikkeling door te groeien tot een stabiele Eredivisieclub. Uiteindelijk heb ik voor mijn eigen ambities gekozen.’’

"Uiteraard vinden wij het erg jammer dat Wouter Excelsior gaat verlaten’’, reageert Excelsior-directeur Ferry de Haan. "Wij wisten echter van zijn ambities en gunnen hem deze stap van harte. Voor Wouter is dit een mooie uitdaging in zijn carrière, maar voor Excelsior is het natuurlijk jammer dat hij vertrekt. Wij zullen ons intern nadrukkelijk gaan buigen over een juiste invulling voor zijn opvolging en zullen daarbij uiteraard ook onze ambitie richting de toekomst laten meewegen.’’

"Ik ben trots dat ik onderdeel ben geweest van een team dat Excelsior de afgelopen jaren heeft ontwikkeld naar de club die het nu is", aldus Gudde.