Winst op Servië brengt handbalsters bijna in finaleronde

• 12-12-2016
HANDBAL - De Nederlandse handbalsters, met Jasmina Jankovic en Kelly Dulfer als Schiedamse inbreng, wonnen vandaag op het Europees kampioenschap van Servië. De Oranje-dames brachten in de tweede wedstrijd in de vervolgronde de duidelijke cijfers 35-27 op het scorebord.

Nederland nam in de wedstrijd al snel een voorsprong en stond bij rust met 17-12 voor. Angela Malestein scoorde in de eerste helft vijf maal. Na rust begon Servië fanatiek en kwam terug tot een achterstand van drie punten. Maar daarmee was de koek op; Oranje won overtuigend.

Het team begint daardoor de laatste speelronde van die vervolgronde van het toernooi komende woensdag als koploper. De ploeg van bondscoach Helle Thomsen speelt dan vanaf kwart over vier tegen Spanje.

Duitsland speelde eerder op de dag met 20-20 gelijk tegen Spanje. Frankrijk kan vanavond in punten op gelijke hoogte komen met Oranje, maar op basis van het onderlinge resultaat tijdens de groepswedstrijden wordt Nederland dan hoger geklasseerd.