Winst Nexus in competitieouverture

08-09-2019 Sport Redactie


KORFBAL -  De Schiedamse korfballers van Nexus wonnen gisteren de seizoensouverture.

Nexus mocht het seizoen 2019-2020 thuis openen, tegen Gemini 1 uit Gouda. Voor beide ploegen was dit sinds langere tijd de eerste wedstrijd in de derde klasse, Nexus 1 degradeerde namelijk afgelopen seizoen uit de tweede klasse, terwijl Gemini juist promoveerde vanuit de vierde klasse. Op papier dus een tegenstander die voor Nexus, dat zo snel als mogelijk weer terug naar de tweede klasse wil, geen problemen zou moeten geven. In de praktijk zou dit ook blijken, want zonder het achterste van hun tong te laten zien wisten de Schiedamse korfballers met 18-12 te zegevieren.

De boodschap van coach Bert-Jan Bron - voor het tweede achtereenvolgende jaar coach - was duidelijk: Gemini niet in de wedstrijd laten komen en ze niet het gevoel geven dat er iets te halen valt in Schiedam. Het bleek niet aan dovemansoren gezegd, want Gemini werd de eerste vijf minuten compleet overlopen, met een 5-0 stand op het scorebord als gevolg.

Reden voor de coach van Gemini om direct een time-out aan te vragen. Dat bleek enigszins te helpen voor de gasten uit Gouda, ze maakten al snel ook hun eerste doelpunt en bracht de score op 5-2. De storm van Nexus ging wat liggen, maar de ploeg bleef wel zijn doelpunten maken. Het ging niet meer zo hard als in de eerste minuten, maar Gemini werd wel op afstand gehouden. Via een 8-3 stand eindigde de eerste helft uiteindelijk in een 10-5 voorsprong voor de Schiedammers, met voor het eerst Daphne Poot en Laura Seip binnen de gelederen.

De tweede helft verliep niet veel anders dan het grootste deel van de eerste helft. Nexus had goede lange aanvallen, maar het schotpercentage lag nog niet hoog genoeg. Bij Gemini was het aanvalsspel wat rommeliger en de ploeg had zichtbaar moeite met de verdedigende druk van Nexus. De ploeg was wel zuiverder en af en toe vloog er een afstandsschot mooi in. Kans op punten hadden de bezoekers alleen geen moment, via 13-6 en 17-9 werd de wedstrijd uiteindelijk afgesloten met een 18-12 eindstand.Gerelateerd