Wedstrijd in Leiden leert: schrijf Nexus niet te vroeg af

09-12-2018 Sport Redactie

KORFBAL - Na een zeer goede start van het zaalseizoen tegen Juliana - 17-16 winst - moest  Nexus gisteren naar Leiden voor de ontmoeting met KZ Danaïden. De wedstrijd leverde een gelijk spel op.

KZ Danaïden had in haar eerste twee wedstrijden gelijkgespeeld tegen Atlas en verloren van Twist. Deze resultaten boden perspectief voor Nexus. In een wedstrijd waarin de gastheren het grootste gedeelte van de wedstrijd aan de goede kant van de score stonden, bij rust drie doelpunten voorsprong hadden (10-7), kwam Nexus uiteindelijk goed terug: 17-17.

De start van de wedstrijd was zeer voortvarend voor Nexus en binnen enkele minuten stond er een 1-3 voorsprong op het scorebord. Na deze start viel de doelpuntenproductie stil. Nexus wist in haar aanvalsspel geen raad met de hoge verdedigende druk die KZ Danaïden leverde. Dit leidde tot zeer korte aanvallen met veel plaatsfouten. KZ Danaïden vond in deze periode juist wel de korf en wist zo de achterstand om te buigen in een ruime voorsprong van 7-3.

Om deze goede periode van KZ Danaïden te doorbreken werd er een time-out aangevraagd door Nexus. Hierin werden de lijnen nog een keer duidelijk uitgezet door coach Bertjan Bron en werd er ervaring in de ploeg gebracht in de persoon van Kim Majoor. Deze onderbreking had het gewenste effect, Nexus kwam terug in haar spel en begon weer te scoren. Het gat van vier doelpunten werd uiteindelijk vlak voor de rust verkleind naar drie tot 10-7. 

Door het doelpunt vlak voor rust begon Nexus de tweede helft weer met geloof in een goede afloop. Dit geloof betaalde zich in eerste instantie uit in goede kansen, maar nog niet in doelpunten. Nexus miste in deze fase de scherpte in de afronding, iets waar KZ Danaïden geen last van had. De Leidse ploeg wist tweemaal snel achter elkaar de korf te vinden waardoor het gat vergroot werd tot vijf punten (12-7).

Door deze grote achterstand werd Nexus wakker geschud. Aan de hand van een paar zeer zuivere afstandsschoten van Suthes Balasooriyan en Juliette van Schie, kwam Nexus terug in de wedstrijd. KZ Danaïden kon niet meer de verdedigende druk opbrengen waarmee Nexus het in de eerste helft zo moeilijk had, waardoor er steeds betere aanvallen werden gespeeld. Dit werd versterkt door het inbrengen van Stefan Böhm voor nog meer reboundkracht.

Nexus had het betere spel en kwam zo vier minuten voor tijd op gelijke hoogte 17-17. In deze laatste vier minuten waren er zelfs nog enkele grote kansen op een overwinning maar deze gingen er jammer genoeg voor de Schiedammers niet in. Uiteindelijk, zo besefte Nexus, moeten we tevreden zijn met één punt.Gerelateerd