We zijn begonnen: twee keer verlies, drie keer winst

• 21-09-2019
VOETBAL - Het seizoen is begonnen voor de vijf Schiedamse clubs in het zaterdagamateurvoetbal. Met drie overwinningen, en twee verliespartijen.

Een overwinning zou gegarandeerd op Schiedams conto kunnen worden geschreven. De derby tussen SVV en PPSC In de Vierde Klasse F zou in ieder geval een Schiedamse winnaar kennen, en een Schiedamse verliezer, als het niet gelijk werd. PPSC won het pleit, met 1-2.

Ook Kethel Spaland en HBSS wisten te winnen. Zij voetballen dit seizoen in de Derde Klasse D. Kethel Spaland troefte Vlotbrug af, met 5-1 liefst en staan daarmee op doelsaldo bovenaan. HBSS won van een Vlaardingse tegenstander. De semiderby tegen CION eindigde op 2-0.

Hermes-DVS en TOGB maakten het spannend. Ook in de Vierde Klasse F werd er in Berkel en Rodenrijs voor rust al zes keer gescoord, gelijk verdeeld over de partijen.
TOGB kwam na rust voor, maar in blessuretijd wist Hermes-DVS de gelijkmaker te scoren. Nog was het niet beslist, want in extremis scoorde TOGB alsnog: 5-4.