Categorieën

Service

Warm welkom handbalsters op Schiphol

Warm welkom handbalsters op Schiphol
Sport

Warm welkom handbalsters op Schiphol

  • Redactie
  • 19-12-2016
  • Sport
Warm welkom handbalsters op Schiphol

Het Nederlands team op het ereschavot gisteren, met gemengde emoties na het verlies in de finale tegen Noorwegen; centraal Dulfer en Janković, rechts(boven) naast keepster Tess Wester in het hart van het team

SCHIPHOL - De Nederlandse handbalsters zijn weer thuis. Zojuist landden Jasmina Janković en Kelly Dulfer en hun teamgenoten op Schiphol, met hun vlucht vanuit Gothenburg. Een ontvangstcomité van familie, vrienden en een delegatie van de handbalbond wachtte hen op. Alle speelsters kregen hartelijke woorden toegesproken en een bos bloemen toegestopt.

Nu de eerste emoties - er zat bij veel speelsters zelf woede in het verlies gisteren in de finale tegen Noorwegen - wat zijn gezakt, groeit in het team de trots over de tweede plaats op het Europees kampioenschap. De hoogste positie ooit - bereikt na een bloedstollende finale waarin het team in de allerlaatste minuut tegen de regerende wereldkampioen terug kwam tot 29-30. Voor de derde keer, na WK en Olympische Spelen is het nu Noorewegen dat het team dwarszat - maar het verschil in niveau en spelopvatting lijkt praktische geslecht. Dat biedt veel vertrouwen en plezier voor komende grote toernooien.

Maar eerste gaan de speelsters terug naar hun clubs, in heel Europa. Voor de speelsters met Schiedamse roots is het naar Duitsland: Dulfer naar Oldenburg en Janković naar Metzingen.