VST verslaat Witte van Moort

30-10-2016 Sport Redactie

Foto: Frits Luteijn

DAMMEN - Van Stigt Thans zette in de damcompetitie Witte van Moort, directe concurrent voor een hoge klassering, opzij. Vier winstpartijen tegenover twee nederlagen lieten de bezoekers uit Westerhaar geen enkele kans. Temeer daar Schiedammer Ron Heusdens op weg naar de nederlaag tegen Jan van Dijk een winnende afwikkeling miste.

Wederom was de snelle overwinning van Anton van Berkel op Edwin Twiest belangrijk om de Schiedammers op het juiste spoor te zetten tegen Witte van Moort. Een schijnoffer werd onmiddellijk geretourneerd. Een foutieve afwikkeling naar dam betekende een snel einde van de partij. Frits Luteijn was de tweede winnaar. Zijn tegenstander begon aan een open Roozenburgstelling zonder de vereiste achtergrondkennis. Het werd een aftocht met de staart tussen de benen. I

Na een remise van Rob Clerc besliste Anatoli Gantwarg feitelijk de wedstrijd met de voor hem eerste overwinning van het seizoen. De tegenstander raakte helemaal de weg kwijt na het openen van de stelling. Debuterend grootmeester Raimonds Vipulis won tenslotte de vierde partij van de dag via een duivelse wending. Tegenstander en toeschouwers hadden meer dan een kwartier nodig om zich te realiseren wat er nu precies genomen werd. In het eindspel was er daarna geen tijd meer om de juiste verdediging te vinden.

VST staat nu vierde, met vijf punten uit vier wedstrijden.Gerelateerd