VST terug bij af

04-02-2018 Sport Redactie

Foto: Bert Dollekamp

DAMMEN - De spanning is weer terug in de nationale damcompetitie. Koploper Van Stigt Thans verloor in de voorlaatste ronde de uitwedstrijd van achtervolger Hijken DTC.

De Schiedammers hadden aan een gelijkspel tegen de Drentenaren genoeg om de landstitel te veroveren. De wedstrijd ging lang gelijk op, met op sommige borden Schiedams voordeel en elders de speler van Hijken die de overhand had. Maar nergens werd de remisestand echt doorbraken, ook al scheelde dat bijvoorbeeld in de partij tussen Frits Luteijn en Roel Boomstra maar een haartje.

In de partij tussen Harm Wiersma en Raimonds Vipulis viel uiteindelijk de beslissing. Vipulis dacht een doorbraak te kunnen forceren maar ontdekte tot zijn schrik dat Wiersma hierdoor in het voordeel kwam. In het resulterende eindspel had hij, gehaast door de klok, geen kans meer om de fout recht te zetten.

Door de 11-9 nederlaag staan beide ploegen nu op achttien punten. Mochten beide ploegen over twee weken in de laatste speelronde hun wedstrijd winnen, dan volgt er een beslissingsduel om de titel. Zo'n barrage wordt nu door velen zeer waarschijnlijk geacht.

Wel succesvol is het tweede team van VST. Dat werd na een tiende overwinning kampioen, want het is niet meer te achterhalen voor de concurrentie. Dat betekent dat de Schiedamse club volgend seizoen met twee teams in de hoogste klasse mag meedoen.


 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date