VRA houdt Excelsior'20 eenvoudig onder de duim

19-07-2020 Sport Redactie

Foto door Jos van Deventer

CRICKET - De grote winst vandaag voor landskampioen Excelsior'20 was dat er na de Coronacrisis en na de afgelaste openingswedstrijd, eindelijk weer een wedstrijd thuis op Thurlede kon worden gespeeld. Het was goed toeven rond de boundary, waar het trouwe publiek moest constateren dat VRA in de laatste over all out ging voor het stevige totaal van 244. De thuisploeg kon daar helaas niet aan tippen: 95 all out in de 29ste over.

Excelsior'20 won de toss en captain Joost Kroesen (Tom Heggelman deed vandaag niet mee) koos ervoor om in het veld te beginnen. De val van het eerste wicket op 6 runs was nog hoopgevend, dat kon je niet meer zeggen van de val van wicket 2 (op 60), wicket 3 (op 137), enzovoorts. Voor de blauwhemden uit Amstelveen kwam Szwarczynski tot 61 runs, captain Borren tot 50 runs en Cooper tot 49 runs.

Na de lunch openden Luuk Kroesen en Roel Verhagen. Het had niet slechter kunnen beginnen voor het openingsduo. Luuk werd op de eerste bal die hij kreeg gebowld. Alleen Roel Verhagen (24), Joost Kroesen (24) en Rens van Troost (22) kwamen in de dubbele cijfers. 

Het elftal bestond vandaag uit de volgende spelers (in volgorde van batten):
1.    Luuk Kroesen
2.    Roel Verhagen
3.    Joost Kroesen
4.    Niels Etman
5.    Lorenzo Ingram
6.    Rens van Troost
7.    Rens Heinsbroek
8.    Mathijs Schewe
9.    Gijs Kroesen
10.   Umar Baker
11.   Sohail BhattiGerelateerd