Vloet directeur Roparun

23-03-2018 Sport Redactie

Foto: Fc Den Bosch

SCHIEDAM - Wiljan Vloet wordt met ingang van 1 mei de nieuwe directeur van de Roparun. 

Vloet, woonachtig in Schiedam, is nu nog manager Voetbalzaken bij FC Den Bosch. Het bestuur van de Roparun ziet in hem een directeur die met zijn ruime sportervaring past bij het loopevenement. De huidige directeur ad interim Theo Quaijtaal was vanaf augustus 2016 actief voor de organisatie die de jaarlijkse estafettetocht van Parijs en Hamburg naar Rotterdam organiseert. Roparun heeft een kantoor op Vijfsluizen.

Vloet was de afgelopen dertig jaar werkzaam in de voetballerij. Zo was hij hoofdtrainer van FC Den Bosch, Roda JC, ADO Den Haag en het Griekse Niki Volos. Ook was Vloet in andere functies werkzaam bij PSV en Sparta Rotterdam.

De Roparun vindt dit jaar plaats van 19 tot en met 21 mei. In totaal lopen er naar verwachting 312 teams mee. Vorig jaar brachten de deelnemende teams bijna 5,5 miljoen euro bijeen. Het geld wordt door het bestuur van stichting Roparun toegekend aan goede doelen of projecten voor mensen met kanker die bijdragen aan de missie van Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.