Verlies voor de honkballers, winst voor de softbalsters

18-06-2019 Sport Redactie

HONKBAL/SOFTBAL - SV&HV Schiedam kon het zondag niet bolwerken tegen de Domstad Dodgers. In Utrechten verloren de heren met 13-9. De softbalsters deden het beter en wonnen van Jeka.

De Schiedamse honkballers begonnen de wedstrijd tegen de Dodgers met Rick van der Post als pitcher. Hij hield het vier innings vol op de plaat en werd vervangen door Yardi Roodbol bij een 8-8 stand. Toen deze werper vervangen werd door Stefan Droog stond de eindstand al op het bord.

Aanvallen was de ploeg van coach Gershwin Hernandez goed op dreef: er werden dertien honkslagen afgeleverd. Tjeerd Boer (0.750), Roeland Offermans (0.600) en Leon Korpel (0.500) waren daarbij de bestpreseterende Schiedam-spelers.

SV&HV Schiedam staat nu zesde op de ranglijst.

De dames moesten tegen Jeka, dat met de deur in huis viel en aan slag direct een double en een triple wisten te slaan. Daarna wist het team het slaggeweld van de tegenstander goed te beteugelen, met een sterke inbreng van werpster Maaike Jansen.

In de derde inning zette SV&HV Schiedam de gelijkmaker op het bord; Kelly Krijnberg werd binnen geslagen door Mireille van den Oord. Twee innings later ging Schiedam los aan slag, met honkslagen van Cheyenne Buurman, Irene Korpel en Ellen Lok die drie punten opleverden. Jeka kwam terug tot 3-4.

In de zesde inning sloeg Irene Korpel een triple en Ellen Lok een inside-the-park-homerun en stond het ineens 3-10. De Schiedamse verdediging maakte ook daarna geen enkele fout meer en Maaike Jansen bleef goed pitchen (werpcijfers 9-1-6). SV&HV Schiedam staat nu vijfde, met slechts drie punten achterstand op lijstaanvoerder Euro Stars 2, dat echter twee wedstrijden minder heeft gespeeld.Gerelateerd