Verlies noopt Nexus tot degradatiewedstrijd

• 21-03-2022

Noah Poppelier probeert de bal te veroveren; foto: Nexus

KORFBAL - Nexus moest het afleggen in de 'korfbalderby' met Twist. Het verlies tegen de Vlaardingers maakt dat de Schiedamse korfballers een degradatiewedstrijd praktisch niet meer kan ontlopen.

Voor Twist stond er zaterdag ook nog het nodige op het spel, het stond tweede in de kleine poule, waarin een vierde plaats volstaat om de beslissingswedstrijden om degradatie te ontlopen. De wedstrijd begon in het voordeel van de Vlaardingers. Nexus had moeite om goede aanvallen neer te zetten en het duurde dan ook dertien minuten voordat Nexus het eerste doelpunt wist te maken. Twist had toen al drie keer te korf weten te vinden. Het bleek voor Nexus wel het doelpunt dat ze nodig hadden, want door onder andere twee puntgave vrije ballen van Wilfred Koppe, werd de achterstand een voorsprong. Tot de rust bleven de punten schaars, en Twist deed dat nog het beste: bij rust stond het 6-5.

De tweede helft bleek lastig voor Nexus. De doelpunten vielen moeizaam, waardoor Twist uit kon lopen naar een 11-7 stand. Twist had daarmee een definitief gat geslagen, want ondanks een aantal puntgave treffers van de ingevallen junior Yannick van Otterlo, gaven de blauwhemden de winst niet meer uit handen. Het werd 14-11.