Veel kampioenen van ZVVS op NK

• 10-12-2019

Medaillesucces voor ZVVS

ZWEMMEN - Twaalf zwemmers van ZVVS haalden afgelopen weekend zeven titels op het Nederlands Junioren Jeugd Kampioenschap korte baan. Dat voltrok zich in Eindhoven.

Thierry Zulver deed mee aan de tienkamp voor junioren 1-2. Dave ging van start op de zeskamp in dezelfde leeftijdscategorie. En Anna van Droffelaar, Björn de Heus, Evelyn Liket, Jelle Bon, Jill, Nai Chung Tong, Karlijn Offeringa, Sophia van Droffelaar, Tessa Poot, Niels Dijkshoorn, en Wesley Zulver startten op verschillende individuele nummers. Ze waren erg succesvol.

Anna van Droffelaar werd in een nieuw Nederlands record kampioen op de 100m schoolslag. Op de 50m schoolslag zwom ze eveneens naar de eerste plaats in een nieuw kampioenschapsrecord. En ook op de 200m schoolslag, 200m wisselslag en 400m wisselslag werd zij Nederlands kampioen.

Niels Dijkshoor maakte zijn favoriete rol waar, door op de 200m rugslag kampioen van Nederland te worden. Hij verraste zichzelf misschien een beetje door met sterk zwemmen derde te worden op de 100m rugslag en de 400m vrije slag.

Karlijn Offeringa werd Nederlands kampioen op de 100m vlinderslag. Op de 50m vlinderslag verloor ze met zeven honderdste net de strijd en was ze tweede. Sophia van Droffelaar maakte de medailleregen compleet door in een hele spannende race naar de derde plaats op de 200m vrije slag te zwemmen.

Thierry Zulver behaalde een dertiende plaats in het grote klassement, de tienkamp. Een prima prestatie in het sterke deelnemersveld, met veelal zwemmers die een jaar ouder zijn. Hij wist ook een nieuw Nederlands record op de 100m wisselslag op zijn naam te zetten. Dave behaalde een geweldige zevende plaats in het kleine klassement. Hij deed dit door op al zijn afstanden, soms ook op de tussentijden, een persoonlijk record te zwemmen. "Echt een mooie prestatie bij zijn debuut op zo´n toernooi", aldus de begeleiding. Voor de overige zwemmers waren er, soms op het nippertje, geen medailles. Maar wel veel persoonlijke records. En meedoen op dit toernooi betekende sowieso dat je als zwemmer tot de beste dertig van Nederland behoort.