Tweemaal winst voor Excelsior'20

02-08-2020 Sport Redactie/Schiedammer Online

Foto's door Jos van Deventer


CRICKET - Excelsior'20 heeft gisteren in Schiedam met grote overmacht de Topklasse-wedstrijd tegen Dosti United uit Amsterdam gewonnen. Vrijdagavond werd door Excelsior'20 eveneens in Schiedam gespeeld voor de T20-competitie en hierin werd korte metten gemaakt met het Rotterdamse VOC.

De wedstrijd van gisteren tegen Dosti was formeel een uitwedstrijd. Bij gebrek aan een geschikt veld op het Amsterdamse sportpark Drieburg werd de wedstrijd op Thurlede gespeeld. Excelsior'20 won de toss en captain Tom Heggelman - weer terug van vakantie - koos ervoor om met batten te beginnen. Dat pakte goed uit. Het openingsduo Luuk Kroesen (48) en Roel Verhagen (85) hakte er flink op los en het eerste wicket viel pas op 143 runs. De nummer 3, Niels Etman, voegde 9 runs aan het totaal toe, waarna Joost Kroesen (60, not out) de tweede van de wedstrijd was die de halve century passeerde. Rens van Troost (28) en - in slechts enkele overs - Lorenzo Ingram (43, not out) deden de score in de 50 overs verder oplopen tot (incluis 23 extra's) 296 runs voor 4 wickets. 

Dat totaal bleek verre van haalbaar voor de Amsterdammers. Uitsluitend de als nummer zes ingaande batsman Masood deed met 56 runs van zich spreken. De vang van wicketkeeper Roel Verhagen stuurde Masood uiteindelijk naar de kant. De Amsterdamse staart kwispelde nauwelijks en op 116 runs was het gedaan. Gijs Kroesen, Umar Baker en Luuk Kroesen namen elk twee overs. Noemenswaardig is, dat laatstgenoemde zijn twee wickets binnen één over - de 37e en laatste van de wedstrijd - nam.

Vrijdagavond werd op Thurlede de Twenty20-wedstrijd gespeeld tegen VOC. Captain Joost Kroesen (de vaste captain Tom Heggelman deed niet mee) won de toss en begon met batten. Dat leverde in de beschikbare twintig overs 154 runs voor 4 wickets op. In de dubbele cijfers kwamen Roel Verhagen (15), Niels Etman (32), Lorenzo Ingram (54) en Joost Kroesen (30, not out). VOC kwam niet boven de honderd: 82 all out na 16.3 overs. Rens van Troost zette als bowler drie wickets op zijn naam.Gerelateerd