Categorieën

Service

Twee beslissingswedstrijden voor dames en heren Scyedam

Twee beslissingswedstrijden voor dames en heren Scyedam
Sport

Twee beslissingswedstrijden voor dames en heren Scyedam

  • Redactie
  • 10-05-2017
  • Sport
Twee beslissingswedstrijden voor dames en heren Scyedam
TAFELTENNIS -  De competitie voor de tafeltennissers van Scyedam zit er voor de meeste teams op, alleen het eerste dames- en het eerste herenteam moeten nog aan de bak voor beslissingswedstrijden.

Die geven - uiteraard - de doorslag over de competities waarin de teams zich komend seizoen mogen manifesteren. Voor het damesteam is de beslissingswedstrijd een verrassing. De achtste plaats die zij behaalden in de eindrangschikking van de eredivisie betekent namelijk normaliter rechtstreekse degradatie. Maar het als zevende geëindigde Hilversum heeft zich teruggetrokken voor de eredivisie in het volgende seizoen. Scyedam neemt de plek van de Hilversummers over maar moet nog wel eerst een wedstrijd spelen tegen de nummer twee van de promotiegroep van de eerste divisie. Dat is De Treffers uit Roelofarendsveen. Deze wedstrijd wordt aanstaande zaterdag in Nieuwegein (in de speelzaal van VTV, Helmkruid 9) gespeeld, de aanvangstijd is twee uur. De wedstrijd is beslist als een van beide teams drie partijen heeft gewonnen.

Voor het eerste damesteam kunnen zaterdag Daniëlle Maas, Sandra Meeuwsen, Charell Schoonbrood en Patricia Smith in actie komen. De speelsters van De Treffers zijn Coco Antonissen, Maaike Dekkers, Merit de Jeu, Nancy Koopman, Marjan Kret en Anissa Schoonbrood. Supporters zijn zeer gewenst, zo laat de club weten.

De heren van Scyedam moeten volgend weekend aan het werk voor hun beslissingswedstrijd. Dit dankzij de goede resultaten in de promotiegroep van de eerste divisie (zie hier), waarin het team als tweede eindigde. Deze plaats geeft recht op een beslissingswedstrijd om promotie tegen de nummer 7 van de eredivisie, Klimaatgroep Stars uit het Groningse Middelstum. Om deze wedstrijd bij te wonen moeten Schiedammers flink op reis, maar niet helemaal naar Groningen. De wedstrijd wordt op zondag 21 mei in Deventer gespeeld, vanaf twee uur ook. 

Voor het eerste herenteam kunnen Thomas Baart, Jeroen Bastiaansen, Emanuel Martins Ferreira en Nermin Smajic in actie komen. De spelers van Klimaatgroep Stars zijn Arnoud Meijer, Colin Rengers, Jan Tammenga en Kamil Tomaszuk. Zij ontmoeten elkaar in de  speelzaal van Swift, Bekkumerstraat 11 in de koekstad.