Tromer met Nederlands team verder op WK

03-05-2018 Sport Redactie

Foto: NTTB


TAFELTENNIS – Schiedam is op het WK Tafeltennis in Zweden niet alleen vertegenwoordigd door Britt Eerland. Laurens Tromer is ook 'een jongen uit Schiedam' en ligt daar met zijn team goed op stoom.

Het Nederlands herenteam, met Tromer en Ewout Oostwouder en Rajko Gommers won gisteren met 3-1 van Thailand en verzekerden zich zo van een plekje in de achtste finales, van de B-groep. Tromer verloor in de eerste wedstrijd na een spannende strijd van Padasak Tanviriyavechakul, de nummer 131 van de wereld. Tromer won de tweede game met maar liefst 11-0 en kreeg in vijfde game zeven matchpoints, maar verloor toch de wedstrijd.

In de laatste wedstrijd, toen zijn teamgenoten voor de 2-1 voorsprong hadden gezorgd, versloeg Tomer Yanapong Panagitgun met 3-0.

Het tweede duel van de dag werd verloren van Denemarken. Tromer kon het niet bolwerken tegen tegen Anders Lind: 0-3. In de vierde wedstrijd van het duel won Tromer de eerste spectaculaire game van het duel van Jonathan Groth met 15-13, maar hierna gaf de Deen gas en won hij de drie daaropvolgende games.

Eerder deze week won het team van Canada en Chili; de wedstrijd tegen Oekraïne werd verloren. Tromer won tegen Canada van Antoine Bernadet. Tegen Chili won de Schiedammer, spelend bij SV Siek in Noord-Duitsland, van Juan Lamadrid en Felipe Olivares. Tegen Oekraïne klopte Tromer Yaroslav Zhmudenko met 2-3 in een spannende wedstrijd, maar verloor hij van Lei Kou, ondanks een matchpoint.Gerelateerd