Traditionele touch-rugbywedstrijd - jong tegen oud

01-01-2020 Sport Ingezonden


INGEZONDEN – De eerste fanatieke rugbyspelers stonden – al dan niet met hun ouders of kinderen – vandaag om half drie al te trappelen op het veld op Harga. Daarop werd een speelveld uitgezet, de ballen werden uitgezocht, noppenschoenen aangedaan en losjes werd de bal naar elkaar overgespeeld.

De korte maar krachtige warming-up werd gedaan onder leiding van Arno Mansveld; ze hadden er zin in, de spelers. Klaar voor een goed potje rugby.

Lex van der Velden legde nogmaals de spelregels uit: 7 tegen 7, als je getikt wordt heb je twee seconden om de bal door te spelen, wissels regel je jezelf per team. Zo ging het spel op de wagen, met twee teams, van Benjamin tot junior en van moeder tot voorzitter Rugby.

Een half uur lang werd de ene try na de andere try gemaakt door beide teams. De supporters moedigden zonen, partners en trainers met vol enthousiasme aan. Uiteindelijk werd de laatste kick-off gedaan. Wie nu scoorde, was de winnaar. Met een paar mooie passes en goed loopwerk maakte ‘Jong’ de winnende try. Jong won dus, opnieuw.

Daarop was het allemaal naar het nieuwe clubhuis van Hermes-DVS, om met elkaar te proosten op het nieuwe jaar. Tradities zijn er om te koesteren: volgend jaar 2021 zijn we er weer bij. Maar: nu genieten van een mooi ‘rugbyjaar’ 2020.Gerelateerd