SVV: jeugd kan weer trainen

17-10-2020 Sport Redactie


SCHIEDAM - SVV draait het besluit om het complex op Harga de komende tijd te sluiten terug.

Bestuurder Mario Krabbendam meldt dat op de website van de voetbalclub. Het bestuur nam van de week het besluit om, nu de wedstrijden zijn afgelast als gevolg van de nieuwe maatregelen tegen Corona van het kabinet, ook de trainingen af te gelasten en de kantine van de club te sluiten.

Dat gebeurde volgens Krabbendam 'vooral ter bescherming van uw gezondheid, die van uw ouders en/of begeleiders'. Niet om er makkelijk vanaf te zijn. "Wij hebben namelijk liever dat ieder lekker kan sporten douchen, omkleden en wat kan nuttigen in onze kantine." Wel om extra Coronabesmettingen te voorkomen, aldus het bestuur.

Van dat besluit wordt nu afgeweken naar aanleiding van de kritiek die loskwam na het bekendworden van de maatregel, 'bij leden, ouders, begeleiders en trainers'. "Zelfs in zeer kwalijke bewoordingen", aldus Krabbendam.

Het bestuur heeft zich de kritiek aangetrokken. "Mede omdat we er ook voor jullie zijn herroepen we onze genomen beslissing en kan er vanaf heden weer door de jeugd worden getraind."

Uiteraard met inachtneming van regels over welke voorzieningen wel en niet gebruikt kunnen worden, het schoonmaken na gebruik van wat wel is gebruikt en het zich niet op het complex melden van wie er niets te zoeken heeft, zoals ouders en andere begeleiders. Na de trainingen wordt thuis gedoucht. "Met deze nieuwe beslissing komen we tegemoet aan jullie wensen en zorgen voor zo weinig mogelijk bewegingen op ons complex om een ieder gezond te houden", aldus het bestuur.Gerelateerd