SV&HV Schiedam afgedroogd

03-09-2019 Sport Redactie

Pitcherwissel; foto: Judith Droog


HONKBAL - SV&HV Schiedam is het helemaal kwijt; afgelopen zondag verloren de honkballers thuis met grote cijfers van WSB. Het werd maar liefst 1-17.

De bezoekers uit Apeldoorn, nu derde op de ranglijst, gingen furieus van start. Zes honkslagen, waaronder een homerun en een double, leverde WSB in de eerste inning al zeven punten op. In de tweede inning kwamen er daar nog vier bij. Uiteindelijk stokte het Apeldoornse slaggeweld in de vijfde slagbeurt bij een stand van 0-17.

SV&HV Schiedam kon aan slag weinig brengen. Pas in de zesde inning scoorden de Schiedammers. Roland van Ee, op het honk gekomen door een honkslag, werd door hits van Roeland Offermans en Leon Korpel binnen geslagen. Na zeven innings werd de wedstrijd reglementair voortijdig beëindigd: 1-17.

De derde nederlaag op rij na de vakantiestop maakt duidelijk dat de geblesseerde pitcher Stefan Droog node wordt gemist. De routinier is inmiddels wel weer voorzichtig met de training begonnen, maar wanneer hij weer zal kunnen spelen, is nog niet duidelijk.

Schiedam staat ondanks het verlies nog steeds zesde. De achtervolgers zitten het team echter op de hielen, terwijl nummer vijf zes punten los staat.

Gerelateerd