Sterke honkbalpot brengt Schiedam op tweede plaats

12-09-2016 Sport Redactie

HONKBAL - SV & HV Schiedam weet weer wat winnen is. Na een serietje nederlagen won de ploeg gisteren thuis tegen het Nijmeegse Hazenkamp. Niet zo maar: het werd 15-0 voor de Schiedammers, na zeven innings.

Bijzonder was de tweede slagbeurt van Schiedam, waarin maar liefst zeven Schiedamse slaglieden tweemaal aan slag kwamen. Dat leidde tot zes honkslag; de werper van Hazenkamp moest vier keer vier-wijd toestaan. Die innings bepaalde de walkover: het stond 9-0. Hazenkamp wisselde tot twee keer toe van werper. Eindelijk speelde Schiedam weer eens op het niveau dat aan het begin van het seizoen werd gehaald, en dat het team hoog op de ranglijst bracht. Na de winst van gister staat SV & HV Schiedam in de competitie opnieuw tweede.

Michel Vervloet, Leon Korpel en Rodri Faries opereerden aan slag op topniveau en ook Jim van den Bosch sloeg een dubbele honkslag. Pitcher Stefan Droog gooide  op vertrouwd niveau met zes keer drie-slag en zes tot niets leidende hits tegen in zeven slagbeurten.

Coach Leo Voogd reageerde opgelucht na de afgetekende overwinning van zijn ploeg. “Als de instelling goed is, kunnen wij van elke ploeg winnen”, hield hij zijn ploeg na afloop voor.

 Gerelateerd