Sportweek begint in zuid, ook met ingebruikname parcours

19-09-2021 Sport Redactie

Foto van de net aangelegde baan, gemaakt op 19 juli


SCHIEDAM - De Nationale Sportweek wordt vandaag in Schiedam begonnen met de feestelijke opening van de een serie fitnesstoestellen, het watertappunt en het bootcampparcours aan de Maasboulevard. 

"De omgeving van de Maasboulevard ontwikkelt zich tot een plek waar bewegen, sporten en werken aan een gezonde levensstijl centraal staan", zo stelt de gemeente Schiedam bij de aankondiging van de week.

Ter stimulans werd een watertappunt aangelegd. Verder zijn de outdoor-fitnesstoestellen die vorig jaar eerst als proef werden geïntroduceerd, blijvend in gebruik op de Maasboulevard. Een er is sinds een maand of twee een zogenaamd bootcampparcours, dat sporters de gelegenheid geeft hun spieren op te warmen en in het algemeen hun conditie te trainen. Het parcours kent 'interessante verwijzingen naar de Schiedamse haven', aldus de gemeente.

Vandaag worden ook borden in officieel ebruik gesteld waarop meer informatie plus QR-codes die verwijzen naar instructievideo’s zijn te vinden.

"Omdat voor het tweede achtereenvolgende jaar het beweeg- en sportevenement Southbeach aan de Maasboulevard is uitgesteld, kiest de organisatie nu voor kleiner alternatief programma in de wijk zuid", aldus de gemeente. "Dagelijks is er in de Nationale Sportweek wel iets te doen op het gebied van bewegen. Uiteraard kunnen ook Schiedammers uit andere wijken zich hiervoor aanmelden."

Vandaag is er tussen een en vier op de drie plekken in de wijk een aanbod aan bewegen en sporten voor jong en oud, verzorgd door  professionals.

Sportwethouder Antoinette Laan verricht de formele opening rond half twee. Gerelateerd