Spelen met Rensenbrink en winnen tegen Cruijff

09-06-2020 Sport Redactie

Jan Bouman in Sparta: gehurkt, tweede van links naast keeper Pim Doesburg

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - Hij is 81 maar als er geen coronacrisis was dan zat ‘ie ‘gewoon’ als toeschouwer op de banken van het Sparta stadion. Een stadion dat Vlaardinger Jan Bouman goed kent, want hij speelde er in de hoofdmacht in de jaren zestig. Als speler van Sparta speelde hij tegen coryfeeën als Willem van Hanegem en Johan Cruijff. En daar won hij ook nog weleens van, want het Sparta van toen was een taaie ploeg en een horde die moeilijk te nemen was, ook voor de latere voetbalgroten der aarde.

Jan Bouman is nog steeds een ‘vat vol  verhalen’ en zijn zoon Rik heeft die met hem vastgelegd  in een serie podcasts, opgenomen geluidsfragmenten die je online kunt beluisteren of downloaden om later af te luisteren.

U kunt hier lezen wat we er in samenwerking met zoon Rik over schreven. Inmiddels hebben vader Jan en zoon Rik weer twee afleveringen toegevoegd aan de eerdere drie. Mooie verhalen over Jan, en over al die andere groten met wie hij samengespeeld heeft, of waartegen hij gespeeld heeft. Zoals bijvoorbeeld Theo Laseroms (Theo ‘de tank’), die een tegenstander van Jan wel even zou ‘laten merken’ dat ie Jan niet zomaar ongestraft een tikkie kon geven op het veld. Of over driemaal winnen van Ajax, en ja: met Johan Cruijff als tegenstander.

U kunt nu alle afleveringen beluisteren via: deze link Gerelateerd