Sparta trekt Henk Fraser aan als trainer

23-03-2018 Sport Redactie

ROTTERDAM - Henk Fraser wordt de nieuwe trainer van Sparta. Dat maakte club van Rotterdam-West vanavond bekend.

De 51-jarige Fraser begon zijn loopbaan als speler bij Sparta en keert nu dus terug naar zijn roots. De zesvoudig Oranje-international begon zijn spelersloopbaan in het seizoen 1984/1985 bij Sparta en kwam in twee jaar tijd tot in totaal twaalf optredens in het eerste elftal. Hij tekent een contract dat hem tot 2020 aan de Kasteelclub bindt.

Fraser is nu nog trainer bij Vitesse in Arnhem. Hij maakte in de winterstop bekend zijn contract bij die club niet te verlengen. Hij volgt vanaf 1 juli Dick Advocaat op als eindverantwoordelijke bij Sparta. Die nam het op zijn beurt in december voor een half jaar over van de ontslagen Alex Pastoor.

Samen met Fraser tekent Aleksandar Rankovic een contract bij Sparta om als assistent van Fraser aan het werk te gaan.

Technisch manager Henk van Stee van Sparta kijkt uit naar de nieuwe samenwerking. De keus voor Fraser en Rankovic kwam tot stand in een selectieproces op basis van een profielschets. Fraser heeft volgens Van Stee 'ervaring, heel goed gepresteerd bij andere clubs en ook een verleden bij Sparta'.

Fraser kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging: "Ik ben Sparta altijd blijven volgen en het is een unieke club. Ik kijk er naar uit om na het huidige seizoen bij Sparta aan de slag te gaan."

Gerelateerd