Sparta degradeert

20-05-2018 Sport Redactie

Sparta in goede tijden: het publiek juicht bij de 1-0 van Stijn Spierings


SCHIEDAM - Sparta heeft het niet gered. De Schiedammers die een uur of wat geleden nog optimistisch naar het Kasteel fietsten, hebben met lood in de schoenen de terugtocht aanvaard.

Tegen Emmen werd het 1-3, genoeg voor de Drentenaren om de overstap naar de Eredivisie te maken, na de 0-0 in Emmen. De rood-witten gaan de omgekeerde route: na twee jaar Eredivisie wacht Sparta volgend seizoen de Eerste Divisie.

Overigens is de club uit Rotterdam-West niet de enige traditieclub die volgend seizoen veroordeeld is tot het tweede plan: Sparta komt daar volgend jaar NEC, Twente, Cambuur en Roda JC tegen.

Tegen Emmen kwam Sparta in de eerste helft nog op 1-0, met een goal van Stijn Spierings. Nog voor rust maakte Emmen gelijk, in de tweede helft gevolgd met de 1-2 en 1-3. Was Sparta in de eerste helft nog de betere ploeg, toen het noodlot eenmaal onafwendbaar leek bakte de ploeg er weinig meer van. Coach Dick Advocaat, aangetrokken als roerganger in moeilijke tijden kon het tij niet meer ten goede keren.

Volgend seizoen neemt Henk Fraser het over van Advocaat. Hoe zijn ploeg er dan uitziet zal moeten blijken.

Gerelateerd