Sparta afgeserveerd door Feyenoord - met opgeheven hoofd

• 20-05-2021

Supporters zwaaien hun team uit voor de 'reis' naar De Kuip; beelden uit filmpjes via twitter

SCHIEDAM - Het was een mooie droom voor Sparta: Europa in. Wie weet, het kon. Maar gisteravond werden de kasteelheren van Spangen afgeserveerd door die club van zuid, Feyenoord.

Het werd 2-0 en Sparta had eigenlijk geen kans. Terwijl spelers en supporters in de opmaat van de wedstrijd nog hoopvol waren dat hun Sparta de opgaande lijn van de afgelopen weken, met fris verzorgd spel, een goeie wedstrijdmentaliteit en een verdediging die stond als een huis, kon doorzetten tegen de grote broer, die juist in een dip zat en de lust tot spelen verloren leek te hebben.

Gisteravond was dat volledig anders: Feyenoord speelde juist fris, aanvallend en kwam er bij gelegenheid doorheen bij Sparta. Weliswaar waren een penalty en een eigen doelpunt nodig om rond het half uur de score op 2-0 te brengen, maar er waren meer kansen geweest voor de zuiderlingen om op voorsprong te komen. 'Spangen' stelde daar weinig tegenover, of het moet het schot van Harroui zijn in de eerste minuut. Na de 2-0 kwam de overwinning geen minuut meer in gevaar, ook al verschalkte invaller Emegha keeper Bijlow bijna nog met een lob, diep in de tweede helft.

Zo eindigt het seizoen voor Sparta met een domper, maar zullen de fans - die hun team in groten getale uitzwaaiden op Spangen - de komende tijd toch terugdenken aan een sterk seizoen - ook al zagen zij op het Kasteel weinig van hun club. Maar het vertrouwen over het afgelopen seizoen zal zich ongetwijfeld vertalen in optimisme over de komende jaargang. De verkoop van seizoenkaarten zal er baat bij hebben.

Ondertussen besliste de KNVB dat Feyenoord het niet zaterdag, maar zondag op moet nemen tegen Fc Utrecht, dat Fc Groningen aan de kant schoof. Het Eurovisie Songfestival en de benodigde politie-inzet maakt spelen op zaterdag naar verluidt niet mogelijk. Feyenoord speelt opnieuw in De Kuip.