Spannende derby in derde klasse eindigt gelijk

• Redactie
  • 18-10-2015
VOETBAL - In Kethel speelden vandaag het hoog geklasseerde Hermes-D.V.S. de derby tegen middenmoter Kethel Spaland. Het werd een wedstrijd met twee gezichten.

In de eerste helft laat Hermes zien dat het niet voor niets goed meedraait in de derde klasse. Het initiatief ligt vooral bij de blauwhemden. Na twaalf minuten komt Hermes-D.V.S. dan ook op een 0-1 voorsprong. Een hard schot van Kai Broer, van buiten de zestienmeter wordt heel leep door Bas Kerkhof met zijn hak verlengd tot achter de Kethel Spaland-goalie. De spits bevestigt hiermee zijn sterke seizoensstart.

Hermes krijgt in de loop van de eerste helft nog voldoende kansen om uit te lopen, maar maakt hier geen gebruik van. De ploegen gaan rusten met 0-1.

Na rust trekken de rood-blauwen de wedstrijd naar zich toe. Er wordt veel strijd geleverd en de bal verplaatst zich voornamelijk door de lucht. In de 52e minuut is het loon naar werken voor de thuisploeg: van dichtbij wordt de Hermes-doelman verschalkt. De bezoekers komen niet meer aan voetballen toe en komen in de 73e minuut zelfs achter door een goal van Glenn van Troost. Maar Kethel Spaland is nog niet uitgejuicht of de 2-2 staat alweer op het bord door Ivan Anastacia.

Het laatste kwartier verloopt met veel strijdlust. In blessuretijd moeten de Kethelaren scoren, maar doelman Elco Rodi redt tot twee keer toe zijn ploeg. Een logische slot van een enerverende derby.