Softbaldames meer plezier op terugreis dan honkbalheren

20-05-2019 Sport Redactie

Foto: SV&HV Schiedam


HONKBAL / SOFTBAL - De trip naar Apeldoorn bracht de honkballers van SV&HV Schiedam niet het gewenste resultaat. Vier keer kwam een Schiedammer over de thuisplaat, negen keer een speler van WSB.

De start van het team van coach Gershwin Hernandez was nog wel goed: twee punten in de eerste inning, via Lennard Bol en Roland van Ee. Zij dankten Roeland Offermans en Rodri Faries voor hun uithalen.

WSB liet dat niet op zich zitten en ging er in de gelijkmakende slagbeurt direct overheen: 3-2. In de vijfde en zesde slagbeurt walste WSB verder, tot 9-2.

Roeland Offermans en Leon Korpel bezorgden Schiedam in de zevende inning nog twee punten, maar meer lieten de Apeldoorners niet toe. Met dit resultaat staat WSB bovenaan, Schiedam negende.

Veel meer plezier hadden de dames van de vereniging uit Bijdorp van hun lange terugreis. Zij kwamen uit Rosmalen, waar ze de punten binnenhaalden met een 1-16 overwinning.

Tegen het tweede team van de Gryphons kwamen de Schiedamsen in de vierde inning op 1-8. Een inning later stond het zelfs 1-16, waardoor de wedstrijd voortijdig tot een eind kwam. Zogenaamde ‘Inside-the-park-homeruns’ waren er van Michella Harte, Irene Korpel en tweemaal Renske Jansen.

In de softbalcompetitie staat SV&HV Schiedam nu vijfde.